Telegram, son zamanlarda adını sıkça duymaya başladığımız yeni uygulamalardan bir tanesi. WhatsApp'ın en büyük alternatiflerinden birisi haline gelen ve piyasadaki en güvenli mesajlaşma uygulamaları arasında gösterilen Telegram'a gelmesi beklenen "ücretli üyelik seçeneği" hakkındaki ilk bilgiler uygulamanın iOS beta sürümünde ortaya çıktı.


Özellikle WhatsApp'ın gizlilik politikasını güncelleyeceğini açıklamasının ardından popülaritesini önemli oranda artıran ve ciddi miktarda kullanıcı göçü alan Telegram'ın iOS uygulamasının "v8.7.2" kodlu deneme sürümü, şirketin ücretli abonelik sistemi üzerinde çalıştığını ortaya çıkardı. Yeni özelliğe ilişkin bilgiler, 35 binden fazla üyeye sahip "Telegram Beta" isimli Telegram kanalında da paylaşıldı.


Telegram'ın ücretli sürümü, mevcut ücretsiz sürümün yanında kullanıcılara sunulan ikinci bir seçenek olacak. Premium sürüme erişecek kullanıcıların daha çok gizliliğe sahip olmak gibi kritik avantajlara kavuşup kavuşmayacağı henüz net değil. Ancak Telegram Premium kullanıcılarının sohbetlerde, kanallarda daha premium sürüm kullandıklarını belli edecek avantajlara sahip olacağı aşikar.