Suluada'nın 2 adet plajı beyaz kumları ve turkuaz rengi denizi ile ziyarete gelenleri etkilemektedir. Antalya'nın Maldivleri olarak anılan adanın yüzmeye doyulmayacak güzellikteki kumsalı ve sahili son yıllarda çok popüler olmasına ve aşırı ziyaret almasına sebep olmuştur. Bembeyaz kumu ve turkuaz suyuyla tam bir cennet parçası burası. Suluada’nın kaya yapısı kalsiyum karbonat içeriyor. Buradaki kumun bu kadar beyaz olmasındaki sır ise kumun içinde yaşayan çok sayıdaki “foraminifera” adlı mikroorganizmalar. Adadan çıkan tatlı su nedeniyle taşlar bembeyaz olunca, deniz suyu daha da berraklaşmış bir görünüm alıyor. Hal böyle olunca tropik bir havuz görüntüsü çıkıyor karşımıza.

Suluada’ya ulaşım biraz zahmetli ancak vardığınızda tanık olacağınız güzelliklere kesinlikle değer. Adaya ulaşım yalnızca 15 km. uzaklıkta bulunan Adrasan’dan deniz yoluyla sağlanıyor. Buradan hareket eden SuluAda Tekne Turu yapacağınız 45 dakikalık keyifli bir yolculuk sonrasında Suluada’ya ayak basıyorsunuz.Antalya merkeze 95 km. uzaklıkta bulunan Adrasan’a ise yaklaşık 1,5 saatlik araba yolculuğuyla ulaşmak mümkün. Antalya otogarından kalkan otobüsler de bir diğer ulaşım şekli.

Suluada’nın kuzey kısmındaki plaja demir atan tekneler direk kıyıya indiriyor sizi. Bu noktada yüzme bilmeyenler korkmasın, ayağınız yere değecek şekilde plaja adım atabiliyorsunuz. Bembeyaz kumcam gibi bir deniz ve turkuaz tonlar...  Daha tekne kıyıya yanaşırken “Vay Canına” dedirtiyor size...

Sulu Ada Tekne Turu, Sulu Adaya gelince Bence ilk olarak plajı küçük bir keşfe çıkın, suyun içinden yürüyerek diğer tarafları da görün ve kendinizi billur sulara bırakın. Ama nolur  “Kendinizi bırakın, Çöpünüzü değil!”

“Akdeniz’in Maldivleri” lakabını boşuna almadı burası, temiz tutarak da bu cenneti koruyup tadını çıkarabiliriz.

Suluada’da bu mola verilen kuzey plajına “Maldivler” deniliyor. Maldivler’den hareket edince bir diğer koya geçiliyor. Adanın orta kısmında yer alan koyda kıyıda çeşme akıyor ve buradan su içebiliyorsunuz. Burası adanın kuzeydoğu kısmındaki tatlı su kaynağının çıktığı yer.

Yalnızca yaz aylarında hizmet veren tekne turları 10.00-18.00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor.Sulu Ada Tekne Turu Fiyatları değişmektedir. Özel Turlar, Koy Turları gibi Tekne Turu fiyatlarına balıklı menüler de dahil oluyor. Tekne turlarının uğrak noktaları ise Adrasan Deniz Feneri, Sazak Koyu, Ceneviz Koyu, Çoban Limanı, Kargıcak Koyu, Amerikan Koyu ve Fosforlu Mağara.

SuluAda Tekne Turu , Berkay Kaptan Adrasan