Sitenize seo yaparak arama motorlarındaki sıralamanızı yükseltmek için bazı yöntemler bulunur. Bunlardan en fazlaca bilineni ve uygulananı backlink yöntemidir. Başka sitelerden kendi sitenize kaliteli ve organik olmak şartıyla backlink aldığınızda hedeflerinize yetişme mevzusunda mühim bir adım atmış olmuş olursunuz. Sitenizin başarısı öteki sitelerde bahsedilme ve referans gösterilme sıklığı ile alakalıdır. Bu yüzden alanında otoriter, kaliteli sitelerden ücretsiz backlink almak fazlaca önemlidir. Backlink tarif olarak bir sitenin başka siteden almış olduğu bağlantılara verilen isimdir. Nofollow ve dofollow olarak iki değişik özellikte etkileme gücüne haizdir.

Kaliteli ve mevzusunda otorite sahibi sitelerden backlink almak fazlaca zor olsa gerek. Backlink alınacaksa hedef devamlı başarıya ulaşmış sitelerden organik bağlantılar almak olmalıdır. Başaracağınız her referans sizi sıralamada iyi bölgelere getirecektir. Bir başka siteyle karşılıklı bağlantı değişiklik yapmak yada parayla bağlantı satın almak google algoritmaları tarafınca fark edilir ve cezalandırılır. Bu yüzden sizi yükseltmek için backlink satışı icra eden zararı olan yöntemlerden uzak durmalısınız. 10 tane düşük sitelerden işinize yaramayacak backlink alacağınıza 2 tane kaliteli referans backlink almanızın faydası yüksektir.

Ek olarak sitenizin mevzusuna uygun olan şu demek oluyor ki rakip olabileceğiniz mevzularda paylaşımda bulunan yerlerden backlink almanız daha kıymetli olur. Kapıyı açacak altın anahtar aslına bakarsak tam da burasıdır. Backlink alırken yalnız ana sayfanıza yönlendirme yapmak doğallığa aykırı olur. Bu yüzden linklerinizi öteki sayfalarınız yada ön planda olmasını istediğiniz içeriğe de uygulamalısınız.

✪ Sitenize Nasıl Backlink Kazanırsınız?
Bilmediğiniz ve tanımadığınız sitelerden backlink paketleri satın almak yerine sabrederek ve lüzumlu özeni göstererek kıymetli olduğunuzu her insana kanıtlama edin. Böylece daha kalıcı başarılar için doğru adım atmış olmuş olursunuz.

Blog yazarları ile arkadaşlık kurarak takipleşmeli ve yorumlar yapmalısınız.

Güncel ve kaliteli paravan sitelerden kendi sitenize bağlantı verebilirsiniz.

Güvendiğiniz ve otoriter forum sitelerden yazılar paylaşın, başka yazılara yorumlar yapın ve imza kısmına site bilgilerinizi ilave edin.

Sitenize faydası olacak benzer kategorilere sahip sitelerde konuk yazarlık yaparak backlink alabilirsiniz.

Bir etkinlik yada çekiliş düzenleyerek sayfanızın daha fazlaca paylaşılmasını ve duyulmasını sağlayacak hediyeler ve açıklamalarda bulunun.

Kaliteli ve geçmişi olan dizin sitelerine sitenizi ilave edin.

Toplumsal imleme sitelerine ne olursa olsun sitenizi kaydedin ve paylaşımlarda bulunun.

Linkedin sitesinde yazılarınızın linklerini paylaşın.

.edu ve .gov uzantılı sitelerin blog yazılarına ve forum sayfalarına yorumlar yazın.

Sosyal ağ hesaplarınız olsun ve bu alanları etken bir halde kullanmayı dikkatsizlik etmeyin.

Rakip siteleri çözümleme ederek seo yöntemlerini keşfedin ve backlink kaynaklarını tespit edin.

Digg, Reddit, Scoop.it şeklinde rss sitelere bağlantı gönderin.

Ücretsiz ve yararlı bilgisayar programlarını bir araya biriktirerek güzel bir sıralama hazırlayabilirsiniz. Bu listeyi kendi sunucunuz ile paylaşarak iyi geri dönüşler kazanabilirsiniz.

Profil backlink almanız hem basit hemde avantajlıdır fakat kaliteli sitelerden sınırı olan sayıda alındığı vakit.

Doğru hazırlanmış tanıtım yazıları etkili mecralarda yayınlanırsa iyi bir backlink deposu olur. Çoğu zaman ücret karşılığında paylaşım yapıldığı için yayınlanacak siteyi iyi çözümleme etmekte yarar var.

✪ Ücretsiz Backlink Sıralaması
Sitelerin standardını sorgulamak için alexa toolbar eklentisini kullanarak süratli bir sorgulama yapabilirsiniz. Böylece iyi sıralarda olan sitelerden kendinize referans sağlayabilirsiniz.

Sitelerin standardını sorgulamak için alexa toolbar eklentisini kullanarak süratli bir sorgulama yapabilirsiniz. Böylece iyi sıralarda olan sitelerden kendinize referans sağlayabilirsiniz.

http://bumerang.hurriyet.com.tr/
http://www.yelp.com/
http://www.alexa.com/
http://plus.google.com/
http://profile.yahoo.com/
http://en.gravatar.com/
http://www.gather.com/
http://www.upublish.info/
http://www.brighthub.com/
http://www.squidoo.com/