Sizlere bu yazımda hepimize biraz efsanevi birazda merak konusu olan JAVA programlama dilinden bahsedeceğim, JAVA öğrenilmesi diğer programlama dilleri kadar kolay olmayan öğrenildiği zaman ise tüm dünya’ya kafa tutabilecek bir hava yapabilecek bir programlama dili. JAVA ile tanışmam bundan yaklaşık 15 yıl önce eski nokia telefonlarında oyunların giriş ekranlarında logosuyla karşılaştığım JAVA o günden bugüne bende merak ve heyecan oluşturdu. O zamanlardan bu zamana kadar öğrenmeye hayalleri kurduğum JAVA’yla artık Andorid programlama alanında tanışmış oldum, JAVA aslında öğrenilmesi zor bir programlama dili olarak nitelendirdik fakat diğer programlama dillerine hakimiyet derecenize göre size çok daha basit gelebilir. Fakat hiç bir programlama dili bilginiz olmadığı durumda ilk defa bir programlama dili öğreniyorsanız zorluk sizi korkutmasın eğer JAVA’yı öğrenirseniz hayatınızda büyük bir yol kat edersiniz.

Java Nedir ?
JAVA 1995 Yılında Sun Microsystems tarafından geliştirilmiştir, günümüzde JAVA çok hızlı bir şekilde yayılmaktadır ve bir çok uygulama için vazgeçilmez durumdadır. JAVA yapı olarak hızlı ve güvenilirdir. JAVA her yerdedir mobil telefonunuzda, bilgisayarınızda veya herhangi web sitesinde java ile her yerde karşılaşabilirsiniz. JAVA bir çok programlama diline öncelik etmiş bir yapıdadır. JAVA ücretsizdir ve hemen resmi web sitesinden indirerek kullanmaya başlayabilirsiniz. Son olarak JAVA’nın en önemli özelliği diyebileceğimiz güncelleme desteğidir, şuanda dünyanın en köklü yazılım şirketlerinden biri olan ORACLE firması altında gelişimini devam etmektedir ve dikkatinizi çekecek bir detay 1995 yılında yazmış olduğunuz yazılım şuanda JAVA’nın en son sürümünde dahi çalışmaktadır.

Java Temelleri ?
Yazımızın bu kısmına kadar JAVA’nın detaylarından bahsettin bu kısımda ise JAVA programlama dilini öğrenecekseniz bilmeniz olmazsa olmaz temellerden bahsedeceğim. Temellerinden sadece örneklendirmeler ile bahsedeceğim. Alt kısımdaki temelleri anlayabilmeniz için giriş seviye programlama dili yapısına hakim olmanız gerekmektedir.

JAVA DEĞİŞKENLER
Değişkenler bir programlama dilinde olmazsa olmaz bir alanı kapsamaktadır, programlamanın temeli verilerdir ve bu veriler bir isimlendirme ile yazılımda belirtilmesi gerekmektedir. Bu işlemleride değişkenler sayesinde yapacağız. JAVA’da değişken tanımlamalarında dikkat edilmesi gereken durum değişkenin içeriğinden yani sayı, yazı veya boolean bir ifade olduğunu değişken tanımlamadan belirtilmesi gerekmektedir.

Java yazılımını indirdiğimde bilgisayarıma neler yüklenecek?
Java yazılımını indirdiğinizde Java Runtime Environment (JRE) bilgisayarınıza yüklenir. JRE, Java Virtual Machine (JVM), Java platformu çekirdek sınıfları ve destekleyici Java platformu kitaplıklarından oluşur. JRE, Java’yı Web tarayıcınızda çalıştırmak için tüm ihtiyacınız olan Java yazılımı çalıştırma zamanı bölümüdür.

Java Plug-in yazılımı nedir?
Java Plug-in yazılımı, bir Java Runtime Environment (JRE) bileşenidir. JRE, Java programlama dilinde yazılmış appletlerin çeşitli tarayıcılarda çalışmasına olanak sağlar. Java Plug-in yazılımı bağımsız bir program değildir ve ayrı olarak yüklenemez.

Java Virtual Machine ve JVM terimlerini duydum. Bunlar Java yazılımı mı?

Java Virtual Machine, Java yazılımının web etkileşiminde bulunan tek görünümüdür. Java Virtual Machine, Java yazılımı indirme işleminizde oluşturulur ve Java uygulamalarını çalıştırmaya yardımcı olur.

Bu yazımızın sonuna geldik, bir sonraki işlemler mantıksal işlemler ile devam edeceğiz. Yazımı sıkılmadan buraya okuduğunuz için teşekkür ederiz.

Yararlı olabildiysem ne mutlu, Hatam var ise bildirilirse düzeltebilirim.